13 februari 2014
a
A
Quito deel 1!
Olaaaa amigos!
Op 2 februari ging om 05:30 mijn wekker. Dit was de dag dat mijn reis ging beginnen! Ik vloog vanaf Ámsterdam naar Quito. De vlucht er naar toe ging heel soepel, en voor ik het wist stond ik op Quito Airport. Nadat ik door de douane was gelopen zag ik mijn naam op een bordje hoog in de lucht (iets wat ik altijd al had gewild!!) en bracht een man mij naar mijn hostel. Ik kon nog geen woord Spaans, en de man geen Engels, dus je kan je voorstellen hoe gezellig het gesprek was :) Maar dat hinderde niet, want ik kon genieten van het prachtige uitzicht!
Eenmaal aangekomen in het hostel ontmoette ik mijn kamergenoot, jaja kamers worden hier gedeeld. Ze heet Angela, ook een Nederlands meisje uit Rotterdam. Ze vertelde mij gelijk dat het geen goed idee is om op zondag de straat op te gaan, aangezien het op zondag heel erg rustig is en Quito nu niet de meest veilige stad is. Daarbij komt nog dat ons hostel in een van de minst veilige gebieden van de stad ligt. (misschien toch een zelfverdidigingscursus moeten nemen?) Maar ik heb gelukkig nog geen problemen gehad!
De rest van de week heb ik elke ochtend Spaans les gehad. Op de 3e dag had ik al door dat de leraar mij een vraag stelde en het de bedoeling was dat ik een antwoord gaf ;) Nu in mijn tweede week kan ik met kleine zinnetjes terug praten, dus er is verbetering! Het eten in Ecuador is heel goedkoop. Dus we gaan elke avond met een groep van de school en het hostel uit eten!
Op woensdagavond is er altijd salsa les. Ik vond het echt geweldig! Ik moest de eerste dagen best wel wennen, maar na het dansen was ik helemaal gelukkig! Mijn danspartner was een Ecuadoriaan, die na de les had besloten om vanaf nu ook elke woensdagavond te komen zodat we samen kunnen dansen. Weet niet of ik dat zo leuk moet vinden? :P Daarnaast is er elke woensdagavond Ladies Night. Dit houdt in dat alle vrouwen tot 11 uur gratis drank kunnen bestellen, waar we natuurlijk uitgebreid gebruik van hebben gemaakt.
Na donderdagochtend te zijn opgestaan met de veronderstelling dat ik het laatste drankje van de vorige avond wellicht beter niet had kunnen bestellen, zijn we op een field trip gegaan met de school. We zijn naar de Panacilla geweest (een beeld van Maria met uitzicht over de hele stad) en de begraafplaats. Vooral de begraafplaats vond ik heel indrukwekkend. De graven zijn een soort van flatgebouwen, met allerlei hokjes waar de kisten in worden bewaard. Hierdoor ziet het eruit als een klein stadje, maar dan voor overleden mensen.
Op zaterdag ben ik met 3 andere meisjes naar Papallacta, natuurlijke geisers, gegaan. Het was de bedoeling dat de reis 2 uur zou duren, maar wij hebben er 5.5 uur over gedaan. De taxichauffeur dacht dat het namelijk een goed idee was om ons bij een andere bushalte af te zetten, want dat zou ons tijd schelen... Vervolgens zaten alle bussen die langskwamen vol, moesten we alsnog naar een andere bushalte gebracht worden, en zijn we in de verkeerde bus gestapt.. Maargoed, als Nederlander klaag je natuurlijk niet, en geniet je van de omgeving :) Gelukkig was het het wel allemaal waard!
Op zondag ben ik met een nieuw meisje (ook nederlands) naar de Pichincha geweest, een vulkaan. Eenmaal bovengekomen met de kabelbaan hebben we een stuk gewandeld daar en had je weer een prachtig uitzicht over de stad. Quito zelf ligt al aardig hoog, en dit lag nog hoger, dus je kon goed merken dat je snel buiten adem was en je over een kleine afstand lopen heel erg lang deed. Toen we even stilstonden kwam er een groep Ecuadoriaanse mannen om ons heen staan. Een van hen vroeg of we een foto van hen wilden maken. Tenminste, dat dachten we dat die vroeg.. Het was eigenlijk de bedoeling dat wij mét hem op de foto gingen. In Ecuador zijn ze namelijk geen blonde mensen gewend, en mochten er nou net 2 blonde meisjes daar op die vulkaan lopen! Nadat hij zijn moed bij elkaar had verzameld om het te vragen, volgden de andere mannen ook, haha. Goed, dat hebben we ook weer gehad. We kunnen weer verder.
Deze week heb ik Spaans les in de middag. Wel een beetje balen, want dan kan je in de ochtend niet heel veel doen. Maar op dinsdagochtend ben ik naar een foodmarket geweest, waar je hele gebraden varkens kunt kopen.
Gisterochtend ben ik met Katy, een meisje uit Oostenrijk, naar de Mittel del Mundo geweest, de evenaar. 200 meter verder is er een museum, waar eigenlijk de echte evenaar zich bevindt ;) Hier hebben we een aantal coole experimenten gedaan! Zo hadden ze een bak met water die ze leeg lieten lopen. Wanneer je op de evenaar staat, loopt het water recht naar beneden de bak uit. Wanneer je 2 stappen naar het zuiden zet, loopt het water linksom draaiend de bak uit en wanneer je 2 stappen naar het noorden zet loopt het water rechtsom draaiend de bak uit. Het water draait dus 2 verschillende kanten op in de wereld. Het is moeilijk uit te leggen hoe dat komt, maar het had er mee te maken dat de wereld schuin ligt en het Noorden en het Zuiden niet werkelijk recht boven en recht onder is. Daarnaast moest je je armen omhoog doen en bij elkaar je armen naar beneden duwen. Wanneer je recht op de lijn staat, ben je heel erg slap en kan de ander makkelijk je armen naar beneden duwen. Dit komt doordat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat en het water op de lijn recht naar beneden loopt. Hierdoor willen en gaan je armen ook sneller naar beneden! Het was heel onwerkelijk om dat zo te voelen.
Na het museum hebben we een krater bezocht. In deze krater woont een gemeenschap. Je mocht niet naar beneden lopen, anders zouden we de gemeenschap verstoren. Dus we stonden boven aan de krater waar een gids ons het een en ander vertelde. Zo komen deze mensen nooit de krater uit (die slechts bestaat uit enkele kilometers), leven ze nog zoals in de Middeleeuwen en zijn ze geheel zelfvoorzienend. Ze kennen ook geen jaargetijden. Het is er altijd mistig en bewolkt, vanwege de bergen (dat deze mensen niet allemaal depressief zijn snap ik ook niet). De gids vertelde ons dat er al 2000 jaar mensen zo wonen en het een hele andere wereld is. Ik kan nog steeds niet geloven dat mensen zo hun leven willen leiden.
´s Avonds hebben we met z´n 6en gegeten bij een restaurantje in het oude centrum. Het restaurantje lag op een berg en we zaten buiten, zodat je uitzicht had over de stad, met alle lichtjes in de avond. Het was echt prachtig!
Ik heb de eerste week helaas problemen gehad met mijn camera. Mijn camera werkt nu, alleen nu werkt de kabel niet om de foto´s op de computer te zetten. Dus deze keer zullen jullie het moeten doen met jullie inbeeldingsvermogen ;)
Ik ga zaterdag naar de Cotopaxi. Hier gaan we een hike doen, en daarna naar beneden mountainbiken! En ik heb gevraagd of ik de laatste week van mijn Spaanslessen aan de kust kan volgen. Katy is hier dan ook, dus dan kunnen we samen gaan! Als het goed is zitten hier ook surflessen bij, dus hopelijk kan het!
Ik hou jullie op de hoogte! xxx